Schematisk Sygeliste for Aaret 1867:

Det var 31 personer som hadde nervefeber. Nervefeber er et annet ord for tyfus. Tyfus er en sykdom som smitter gjennom dårlig hygiene. Det kunne være at drikkevannet var forurenset, eller at grønnsakene ikke var vasket godt nok. Mange ble også smittet når de drakk melk, fordi melkeredskapene var skitne. De som ble smittet, fikk høy feber, diare, sterk hodepine, dårlig matlyst. I 1867 var det 22 barn under 15 år som hadde nervefeber. Det var 6 stykker som døde av sykdommen, men det står ikke noe om dette var voksne eller barn.

Det var mange som hadde skarlagensfeber, kikhoste og lungebetennlese. Det var så mange som 43 barn som hadde skarlagensfeber i 1867. Det er først og fremst barn som ble smittet. Barna fikk høy feber, vondt i halsen og røde utslett.

Det var kun ett tilfelle av barselfeber dette året. Barselfeber er en sykdom som oppstår under og etter fødselen. Dårlig hygeiene var ofte årsaken til barselfeber.  

Kan dere finne ut noe om de andre sykdommene? Kan vi få disse sykdommene i dag? Finn ut hvilke sykdommer vi blir vaksinert for?

Klikk på bildet for å se bildet i full størrelse